ABOUT

(English text follows Japanese) L’île aux pains (リールオパン)について 2017年12月に吉祥寺でオープンしたリールオパン。 フランス育ちの店主が「子供の頃から馴染みのあるパンを作りたい。フランスで子供から大人まで、毎日食べるシンプルなパンを、みなさんに届けたい。」そんな思いで始めました。製造販売を一人で行う、街角の小さなパン屋です。 材料について 納得のいくパンを作るためには、材料へのこだわりは欠かせません。 原料となる小麦粉はもちろん、その他の材料も厳選して使用しています。 製造について 全てのパン生地を低温長時間発酵させて、素材の味を最大限に引き出すように心がけています。ひとつひとつのパンを丁寧に作るため、製造量が限られます。 About L’île aux pains The bakery opened in Kichijoji on December 2017. The owner, who has been raised in France (from 1 to 23 yo) started this business in order to let people discover French bread. Not the highly sophisticated kind but the very simple kind of bread you can eat everyday. About the ingredients Each ingredient is carefully selected in order to make the best bread. About the production Each bread is made with a slow fermentation process that allows to add flavor and offers nutritional benefits.